WELCOME TO MY GARDEN

A Garden - vivacious and abundant is my dream. My Garden is situated in Norway, close to Oslo.

lørdag 28. mars 2009

Aloe ciliaris, Kalanchoe fedtschenkoi ++

Aloe ciliaris - klatrende aloe og Kalanchoe fedtschenkoi plantet i dag. Jeg fikk en veldig hyggelig pakke med disse og en hippeastrumløk som også er kommet i jord. Kalanchoen har så søte klokkeformede blomster! Og rakettblomstene på aloen er flotte, og tenk en klatrende utgave - det blir spennende om jeg får til. Sukkulenter er tingen for tørre og varme inneklima. Solandra maxima var i samme pakka. Håper å få til hippen også. Har hatt en h. rutilum i en årrekke og nå har jeg fått vite på hagEgal at småløker av den er dyrebare :)) Ellers er jeg grønn når det gjelder hipper. Nå gjelder det bare å stelle pent med dem jeg fikk i pakka, slik at alle fire vil trives hos meg. Det skylder jeg både avsender orchis og hans sendebud. :D

Prikledag også, i dag. Nå har jeg 24 burgunder Nicotiana-prydtobakk som var sådd altfor tett, men nå har hver sin potte. De var små så jeg håper de klarer omstillingen. Tomatplanter og Stachys 'Silver Fleece' også ompottet.

Husbonden er i gang med normaliseringen. Det går flott. Og et hyggelig besøk av datteren med venner fikk vi i går kveld, med middag, overnatting og laaang frokost i dag, før de durte videre.

God helg!

mandag 23. mars 2009

Livet, det er svært, særlig om våren ...



Her i heimen har det vært store kontraster den siste uka! Ute er det herlig vår med sol, takdrypp, nydelige løkplanter i nye krukker på trappa, snøklokker i bedet, besøk av svarttrost, stær og rødstrupe på meisebollene. Og husbonden - han har vært på sykehuset med hjerteinfarkt! Det skjedde sist tirsdag og proppen ble fjernet og åren blokket ut med "stent". Jeg er veldig glad for å bo i denne regionen når slikt skulle skje med kort atkomst til Rikshospitalet. Gubbegutten, som jeg også kaller ham, er i fin form og ble utskrevet og tilbakeført til heimen på lørdag. Han har begynt med forsiktig turgåing, og etterpå koste vi oss på verandaen i 4 timer i dag, med hyggelig besøk av naboen.

Det har gått veldig bra, takk og pris for det! Han hadde hyggelige visitter på sykehuset de to siste kveldene slik at jeg kunne gjennomføre konserten som koret vårt hadde med Brazz Brothers fredag. Det ble den tredje ytterligheten denne siste uka for meg. Det var bare så utrolig morsomt å være sammen med Sula-guttene på scenen!! Og selv om jeg var mer sliten enn vanlig, var det meget god mentalhygiene for meg å fokusere på annet enn sykdom.

Jeg har hatt minst 1 positiv opplevelse til de siste dagene, men det får bli i et annet innlegg. ;-)

søndag 15. mars 2009

Vårtegn, fra Romerike!

Ja, helt sant! Snømengden er enorm, men dagens lengde er heldigvis som "normalt". Hehe. Så hva skuet med ett våre øyne i ettermiddagssola, 4 stær ankommet fedrelandet!!! De hadde funnet fram til meisebollene våre. Jippi! Inspirert av dagens sol, grov jeg fram snøen for å lete etter Galanthus nivalis - snøklokkene - som står inntil husveggen. Og ja, jeg kan se det hvite på blomstene, yes.

torsdag 12. mars 2009

Tazetta 'Bridal Crown'

I morgen skal jeg ha jenteklubb, og har ergo gått til innkjøp av muscari - perleblomster og hvite mininarsisser - tasetter - 'Bridal Crown'. Og da er våren erklært her i mitt snørike!

Bilde fra Dave's Garden

Løkblomstene i potte ville jeg kjøpt uansett klubb, men nå skal de først pynte bordet, og siden ut i inngangspartiet, hvor jeg vil ha glede av dem leeenge! :-) og istiden vi befinner oss i er snart på vikende front!!! Den forrige hvite tasetten jeg eide, hadde en utmerket duft, som egner seg best ute fordi den er så sterk. Den ble innkjøpt før jeg ble bevisst på sorter og navn, hehe. De første årene etter at den kom i bed, blomstret den rikt, men har enten blitt omplantet for dypt eller har dødd ut nå.

Jeg skal igjen nå i helga, såfingrene har blitt mest brukt til strikking, - fyogfy, jeg ser ikke langt nok frem.

En flott ukeslutt ønskes dere alle her fra Øvre Romerike.
Related Posts with Thumbnails