WELCOME TO MY GARDEN

A Garden - vivacious and abundant is my dream. My Garden is situated in Norway, close to Oslo.

fredag 31. mai 2013

Mer tulipaner!


Angelique har et rufsete og søtt utseende, en tulipan som minner mye om roser, men se på Ivory Floradale, jamen har hun ikke en rød stripe i det hvite! Naturen tar sine egne veier.


Så et bilde til av Blue Diamond fra forrige innlegg, og så må jeg vise frem samplantingen med varigert iris, vårvortemelk og påskeliljer. Siste dag i mai! Ønsker dere en deilig helg!




torsdag 30. mai 2013

Tulipaner, ja!























Nyt dagene i hagen!

fredag 24. mai 2013

Helleborus - Blir det blomst?


Da dette skuddet dukket opp 23. april, ble jeg veldig 
spent på om det inneholdt en blomsterknopp! For det
hadde ikke skjedd de siste sesongene.
6. mai tok jeg det neste bildet, og jippi, her var noe
på gang!

 Dagen etter var den første knoppen på vei ut.
 Og 10. mai ble disse bildene tatt, og det var flere knopper!

Der åpner blomsten seg jamen opp også!

 22. mai er Helleborus orientalis helt utsprunget 
med sine vakre klokker. Det hjalp altså at jeg ga den
bedre jord i fjor!

mandag 20. mai 2013

Humlesurr!


Humlene trives godt sammen med Bergeniablomstene. Senere på sommeren er Monarda didyma en magnet for humlene. Datteren min synes det kan bli i meste laget når de hummer og surrer rundt verandaen. Når jeg forteller henne at uten humler ingen matproduksjon, blir hun etter hvert mer positivt innstilt. Humlene popper frem nå med den gode sommervarmen. Jeg gir dem gladelig et hjem her i hagen. Se ellers den fine videoen til Hageselskapet og Miljødepartementet, og følg aksjonen på Facebook.  Hos Moseplassen finner du mange innlegg om humlene!

søndag 12. mai 2013

Helleborus orientalis, helgeglede!



Dette er en av årets nyanskaffelser. Ukens Helgeglede hos meg! Flere finner du hos Vivi.




torsdag 9. mai 2013

Blomstrende vårpotter i pastell








Litt fra vårkrukkene mine i dag. De har gledet oss nå helt fra påske. Snart skal de plantes ut i bed!  Narsissen heter Thalia. Den lyseblå er Puschinia scilloides var. libanotica, den er jeg veldig glad i, men har ikke så mange i bed ennå. Bildene blir større når du klikker på dem.  Ha en super kveld!




søndag 5. mai 2013

En hel dag i haven!



Tenk så herlig 15-16 grader og holde på i haven hele dagen. I dag sto deling og flytting av stauder på planen. Viktig å få gjort før plantene vokser for mye til! Jeg flyttet: 1 en klaseormedrue. 2 solbrud som også ble delt, 3 utvidet et bed for å få plass til den fradelte solbruden og en ny rosa bondepeon fra hagemessa, 4 gravde opp geranium phaeum og delte den i flere deler og plantet dem igjen, 5 flyttet geranium striatum, 6 flyttet en astilbe, 7 gravde opp tvetann og delte den i seks og plantet dem, 8 flyttet en alunrot, 9 flyttet astrantia. Derfor viser jeg bilder av noen av staudene. Jeg begynte å beskjære rosene og hadde på litt ny jord. Det var deilig å dusje etterpå kan man si! Bra VÅRTEGN #8 dette vel? Og om noen uker ser det slik ut her!


 
Related Posts with Thumbnails