WELCOME TO MY GARDEN

A Garden - vivacious and abundant is my dream. My Garden is situated in Norway, close to Oslo.

onsdag 23. mai 2012

Fruktblomstring!


Pære 'Ingeborg' - blomstringen er helt praktfull nå! Måtte det bli mange gode pærer. Treet har dessverre ikke rukket å rote seg dypt ennå. I fjor og i år vanner jeg godt slik at Ingeborg skal søke dypere ned med røttene. Det skal visst være litt å passe på i hager!  Hun klarte seg gjennom de forrige to vintres permakulde, men ble begge de påfølgende vårene angrepet stygt av insekter som la egg som utviklet seg til små sorte åmer. Vindskjev er hun også. Men - nå står hun så frisk og grønn med hvite blomsterskyer, en glede stor nok om det ikke skulle bli pærer.

Plommen 'Opal' er nesten ferdig med blomstene, og kirsebær 'Fanal' er godt i gang, men det er 'Ingeborg' som er dronninga noen dager nå. Vi nyter alle disse hvite fruktblomstene sammen med de hvite rankene til spirea.


4 kommentarer:

 1. Ikke mye er vakrere enn fruktblomstringen i mai!

  SvarSlett
 2. Så fint at det etter frost og sykdom kan oppvise en sånn blomsterprakt! Det gir virkelig håp for en god fruktsesong =) Plommetreet her stod helt på skjeve etter orkanen Dagmars herjinger, så røttene kom opp i dagen. Men vi saget bort halve treet, og det rettet seg bra opp. Men ingen blomstring ennå! Jeg må bare vente og se!
  Ønsker deg en fin ukeslutt =)

  SvarSlett
 3. Lekre blomster på pæretreet ditt, sommervarmen har virkelig satt igang fruktblomstringen.

  Ønsker deg en fortsatt fin dag!

  SvarSlett
 4. Så nydelige de mørke støvbærerene var på Ingeborg, Superlekkert :D
  Håper det blir frukt og i år da, men som du sier så har den jo verdi bare som blomstringstre også :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails