WELCOME TO MY GARDEN

A Garden - vivacious and abundant is my dream. My Garden is situated in Norway, close to Oslo.

mandag 17. april 2017

Dagens fangst for mave og øye!


Disse ble med hjem fra Plantasjen i dag 2. påskedag. Det var 3 cherrytomater for kr 100 så de kunne jeg ikke gå fra. Tulipanene vil lyse opp og kanskje varme øynene litt i disse kalde tider. Ellers kjøpte vi 3 nye pallekarmer, squashfrø ´Black Beauty´ og knoller av Dahlia ´Nuit d´Eté´, sommernatt betyr det. De har kommet i potter og squashen er sådd. Denne grønnsaken er en stor suksess som frilandsdyrket her i Romerikshaven. Det er meldt 5 kalde i natt, så jeg har båret inn utepottene og kledd på rosa i sørveggen.

PS Ellers hadde jeg to magiske opplevelser i går: Da jeg kikket ut av vinduet før jeg skulle legge meg i natt, gikk en voksen grevling og snuste i haven! Tidligere på dagen så jeg Gjertrudsfuglen/stor sort hakkespett. Disse to er ikke dagligdagse her i området, selv om vi har hatt grevling før. Fikk dessverre ikke foreviget noen av dem.

9 kommentarer:

 1. Så flotte tomatplanter! Grevling i hagen har vi også hatt, og disse ville dyrene kan noen ganger bli en utfordring. Fine tulipaner også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg leser at grevlingen er veldig glad i meitemark og det er det rikelig av her i leirjorda. Heldigvis vandret den raskt videre.

   Slett
 2. Hei. Flotte tomatplanter. Grevling i hagen. Det er ikke bare med disse dyra. Ønsker deg en fin kveld.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 3. Squash er en favoritt hos meg og. Tomatplanter med modne tomater var spennende. Vi får håpe at kulden snart gir seg.

  Ha en fin tirsdag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, blir litt spennende hvor lang sesong tomatene får. Nå har jeg nettopp vannet dem med gjødselvann.

   Slett
 4. Flotte tomatplanter ! Håper du slipper å se mer til grevlingen :-)
  Ha en fin tirsdag.
  Eirin

  SvarSlett
 5. Så flott tomatplante! Jeg kjøpte en i februar i 2016 som var i blomst. Den hadde jeg til over nyttår i 2017. Den ga masse tomater, men den havnet gradvis i en veldig stor potte. Håper du får mye glede av denne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Så oppmuntrende, da! Ja, får stelle pent med dem!

   Slett
 6. Kanskje jeg får kjøpt meg et par tomatplanter jeg også etter hvert, pleier å ha i drivhuset, men det nye blir nok ikke klart til sesongen, så da må det bli noen små som kan stå inne eller på terrassen. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails