WELCOME TO MY GARDEN

A Garden - vivacious and abundant is my dream. My Garden is situated in Norway, close to Oslo.

fredag 15. mars 2019

Dahlia - lagt knoller

Dahlia ´Sylvia´
Dahlia ´Nuit d´Été´

Ja, da er knollene av D. Nuit d´Été og D. Sylvia plantet i potter. Knollene så veldig bra ut da jeg tok dem opp fra kjelleren. Sylvia var ny i fjor og ble kraftig og fin. I år kunne jeg dele knollene, og jeg brukte kniv for å få dem fra hverandre. Etter svar fra Garden Living lot jeg snittflatene tørke. Her er mange gode tips fra GL. Tørkingen ble et døgns tid fordi jeg var bortreist, så det er nok med noen timer til snittflaten er tørr. I tillegg har jeg sådd noen enkle for det vil jeg også gjerne ha. Jeg er blitt veldig glad i disse store blomstene som har sin showtid på ettersommeren til frosten kommer.

Ellers gleder jeg meg stadig over ´Alfresco´ ridderstjernen min . Godt å ha mange planter inne når snøen ligger dyp på utsiden. Det er helt magisk når disse knoppene vokser og etter hvert folder seg ut. Jeg fikk 5 blomster på stengelen. Først én som nå er vissen og siden de fire. Jeg tok inn pæregrener til driving etter at gartnereleven vår hadde tynnet.  
God helg til deg!Edit: Jeg må føye til at Alfresco også har så skjønn duft, litt sitronaktig kanskje.

11 kommentarer:

 1. Hei. Har du satt georginer alt? Åååh, nå kjenner jeg at jeg blir ivrig selv også. Har tenkt tanken mange ganger allerede, men klart å holde igjen foreløpig. Spørs hvor lenge mer...
  Så lekre de to georginene du viser bilder av er! - Og det er sannelig amaryllisen din også. Helt enig med deg i at det er magisk å betrakte disse knoppene som vokser og brister. Ha en fin helg!
  Hilsen Gerd Ellen

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Gerd Ellen!
   Det kommer vel mye an på hva slags lys og temperatur man kan tilby georginene.
   Ha det fint!

   Slett
 2. Hej Vigdis!
  Mina sover sött i vinterförrådet ännu, får vänta tills jag kan ha dem i växthuset.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg ble visst litt for ivrig, jeg, Marika.
   Ha det godt!

   Slett
 3. Jeg startet 5. april i fjor ser jeg nå. Hm ... Men det er foreløpig kjøligere og lysere der de står nå så det bør gå bra.

  SvarSlett
 4. Spennende med fordriving av dahlia. Jeg får snart noen i posten, men jeg vurderer å vente litt.
  Ha en fin helg, Vigdis!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det kan du nok trygt gjøre. Jeg ble så inspirert av postene til Garden Living at jeg satte i gang tidligere enn jeg pleier. Startet altså 5. april i fjor i en kjeller med plantelys som ga høy temperatur, og de ble veldig fine. Men nå står de i Vinterhaven som er kjølig når det ikke er sol.
   Ha det godt, Marit.

   Slett
 5. Allerede? Var nettopp nede og inspiserte knollene. Ikke noe mugg, heldigvis. Likegodt å potte dem, egentlig!

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er alltid spennende å ta fram knollene. Mugg har jeg ikke vært plaget med, men det hender at de er svært innskrumpne - men det ordner seg gjerne det også.

   Slett
 6. Ska läsa tipsen från GL - tack! Jag tittade till mina knölar för ett tag sedan och det såg väldigt bra ut. Dahlior är underbara nu när jag sällan får en tidig höstfrost i augusti. Och de är underbara i buketter eller bara för mycket färg. Sylvia är väldigt tacksam och växtvillig år efter år :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Så fine tilbakemeldinger på Sylvia!
   Ja, det er tross alt flott å slippe den tidlige frosten på klare augustnetter
   som vi hadde tidligere.
   Ha det godt!

   Slett

Related Posts with Thumbnails