WELCOME TO MY GARDEN

A Romantic Garden - vivacious and abundant is my dream. My Garden is situated in Norway, close to Oslo.

lørdag 13. september 2008

Peonvalmuer, yeh :- )


'Black Peony' rød 'Black Peony'

Jeg lyktes bra i år med å så valmuer, yes! Da jeg sådde dem rett i jorda i fjor, spirte de ikke. Jeg synes peonvalmuer er så flotte at jeg ikke hadde lyst til å gi meg. Jeg fant et stykke bar jord i år og sådde og vannet. Det var rett før pinse og vi reiste bort, mens datteren tok arbeidet med å holde jorda fuktig. Det kom fine spirer som vokste til, og jeg kunne plante dem der jeg ville ha dem.

Ja, slik kan det gå. Nesten alle plantene ble slik de skulle, men én ble rød. Den var i grunnen også veldig flott. De valmuene som ble plantet i god jord, ble størst, fikk flere sidestengler med blomster og blomstret naturligvis derfor lengst. Et flott bekjentskap! Bladenes grågrønne farge er også en bonus. Neste år vil jeg ha dem mellom lyse roser. Da får de noe å støtte seg på også. Det trenger de!

7 kommentarer:

 1. peonvalmuer er flott! jeg har flere pakker frø som jeg ikke rakk over å så i år, håper på å få gjort det til neste sesong :)

  SvarSlett
 2. Peonvalmuer er kjempe fint, og jeg har også fått dilla på denne.
  Dine var jo kjempe flotte.

  SvarSlett
 3. Ja, Anne det hoper seg opp med frøposer. Vivi, blomstene ble også mest fylt der hvor de sto i god jord.

  SvarSlett
 4. Å så fine peonvalmuene var:-) Jeg har fått noen frø fra rosa peonvalmue og nå gleder jeg meg stort til å så dem til våren!

  SvarSlett
 5. Det er helt sikkert, Sol! Uten deg ingen peonvalmuer http://www.mysmiley.net/imgs/smile/love/love0047.gif

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails