WELCOME TO MY GARDEN

A Romantic Garden - vivacious and abundant is my dream. My Garden is situated in Norway, close to Oslo.

torsdag 4. juni 2009

Det er travelt, gitt!

å er det mye å glede seg over i hagen, og litt å gjøre, også :)) Liten tid til blogging, i tillegg har vi vært mye på farten. Årets første rose 'Martin Frobisher', kanadisk rugosahybrid, kom i blomst 2. juni. Her har jeg fanget fargen og nyansene bra om jeg må si det selv.

013

Allium 'Purple Sensation' er på sitt vakreste nå. Fargen er mørkere og blåere enn fotoet viser. Blomsten blir 'rødere' etter hvert som på fotoet. Jeg liker dem best slik de er nå. Den setter masse sideløk, og frøsår seg også. Snart har jeg den i alle bed. Og det vil jeg!

Nicotiana'n jeg fikk frø av Gunn M., blir slik i fargen. Den vil bidra til det livlige i bedene. Blomstringen har altså startet. Det er første gang jeg har nicotiana - prydtobakk, og de er blitt frodige planter. Da er det gøy å så!

001

Jeg har masse å plante ut fortsatt. I dag har jeg lukt vassarv.

10 kommentarer:

 1. Koselig blogg du har! Din "Martin Frobisher" rose var aldeles nydelig da! Nicotiana har jeg også sådd i år, "Perfume Purple and light lilac", og "Sylvestris Only the lonely"! De har ikke begynt å blomstre ennå, men de er store og kraftige nå! Ellers har jeg sådd masse, både sommerblomster og stauder! Og nå venter jeg bare på drivhuset.......God fredag, og god helg!

  SvarSlett
 2. Hei krepsemor!'Martin' har nydelige, små blomster, men bladverket kunne vært bedre på ham. Stor bonus at han er så tidlig ute. Neste år vil jeg ha minst to slag nicotiana, - en hvit som dufter, tenker jeg. God helg til deg med!

  SvarSlett
 3. Nicotiana er nydelige planter. Prøv N. sylvestris neste år. Den er bare skjønn!
  God helg!

  SvarSlett
 4. God helg, orchis! Ja, det er vel sylvestris som har mest duft?

  SvarSlett
 5. nicotiana er flotte å se på, men de var skrekkelig plasskrevende på planterommet husker jeg. Noen slamper av noen blader.
  Og kjekt å se martin! Har kun hørt ved omtale, ante ikke at han var så yndig og lekker :)

  SvarSlett
 6. Ja, yndig blomst er ordet, Anne. Den gang jeg kjøpte den, ville jeg ha noe som lignet 'Maiden's Blush' og fru Myrvold 'overtalte' meg til å prøve 'Martin Frobisher'. Han er enormt hardfør, ingen nedfrysing her og remonterer helt til frosten tar ham. Noen storblomstrer er han ikke, men slik er det ofte med de remonterende.

  SvarSlett
 7. Der har du virkelig fanget Martin, Vigdis!

  SvarSlett
 8. Ja, du synes det? Som sagt, fornøyd sjøl med fotoet. :-)

  SvarSlett
 9. Nydelig rose - hvor høy blir den? Er på jakt etter en ny rose - har til og med avsatt plass. Som regel er det omvendt, kjøpe først - og så lete febrilsk etter plass..... :-)

  SvarSlett
 10. Min er 150 cm etter at jeg har hatt den mange år. For deg som har så godt vinterklima, New Dawn, ville jeg satset på en rose med bedre bladverk og større blomster. Du har et godt utgangspunkt nå med ledig plass :))

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails