WELCOME TO MY GARDEN

A Romantic Garden - vivacious and abundant is my dream. My Garden is situated in Norway, close to Oslo.

fredag 11. februar 2011

Rosa 'Aïcha'


Pimpinellehybrid (Valdemar Petersen, DK, 1966)   (H5)  kan remontere.
Kraftig vekst med lange greiner, ca 2m eller mer. Store, halvfylte gule blomster med duft. Blomsterrik i første flor, senere mer sparsomt. Setter nyper. Har røde børster på grenene som også er dekorativt.
Det er noe så forførerisk med 'Aïcha', synes jeg. Det er noe helt spesielt med støvkransen og støvbærerne som gjør henne både lokkende, men samtidig er hun noget blyg. Rosen er oppkalt etter Profetens tredje hustru. hele busken  Du kan lese mer her Valdemar Petersen

6 kommentarer:

 1. Hun er en av mine (mange) yndlinger, sammen med søsteren Frühlingsduft.

  SvarSlett
 2. Det er jo nettopp det, Berit, at vi får så mange roseyndlinger som tiden går! :) Jeg har endelig fått plantet 'Aïcha' her og er meget forelsket. Frühlingsduft har jeg også store forventninger til, hun er også absolutt bedårende! Ikke så stor hos meg ennå, og jeg måtte dessverre til med beskjæring etter fjorårets kulde. F. har fått en litt mer utsatt plass enn hun skulle, tror jeg.

  SvarSlett
 3. Nydelig rose som lett kan havne på ønskelisten.

  SvarSlett
 4. Flotte bilder av din nydelige Aicha. jeg blir mere og mere betatt av de enkle rosene. Støvbærere og sjatteringen på fargene fra midt til ytterst er ofte veldig vakre. Jeg har bestilt Aleksandra Rose til våren.. også en enkel og vakker rose.

  SvarSlett
 5. Åh, den er bare så nydelig. Tror jeg bare må ha den, må ha den! Ninni har fristet meg tidligere og nå kommer du også. Kanskje havner den i hagen i løpet av sesongen :-)

  Ønsker deg en riktig god helg :-)

  SvarSlett
 6. For en nydelig rose, har lagt dæ inn som følger på min blogg.

  Lisbeth.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails