WELCOME TO MY GARDEN

A Romantic Garden - vivacious and abundant is my dream. My Garden is situated in Norway, close to Oslo.

søndag 9. oktober 2011

Kjempesøt fylt Tanacetum partheniumog den bare blomstrer og blomstrer. Fått av naboen min som har tatt den med fra barndomshjemmet. Den vanlige, enkle har jeg hatt 'bestandig', - mamma hadde den kanskje fra slektsgården. Og den er ram til å selvså seg. Nå får vi se hvor mange av den fylte som dukker opp neste år!

9 kommentarer:

 1. Flott gammel staude. Den fylte som du har er spesielt fin. Nydelige mørke stokkroser du viser i forrige innlegg. Veldig søt trost som tar lørdagsbadet også.
  Ha en fortsatt fin søndag!

  SvarSlett
 2. Takk, Mariann, god søndag til deg med!

  SvarSlett
 3. Hvor er den smuk. Den måtte gerne stå i min have.
  Tak for kigget.

  SvarSlett
 4. Sjarmerende liten sak! Er ikke den også en nytteplante på et eller annet vis?
  Og tusen takk for hyggelig kommentar i min blogg.

  SvarSlett
 5. den kalles jo på norsk - matrem, på engelsk feverdew. hos www.rolv.no leser man følgende "URTENS EGENSKAPER OG VIRKNING
  Matrem er en bitter, styrkende og avkjølende urt med skarp duft og en noe kvalmende smak. Den er angitt å ha følgende egenskaper: Migrenedempende, feberdempende, blodåreavslappende, krampeløsende, smertestillende, betennelsesdempende, antirevmatisk, nerveberoligende, fordøyelsesfremmende, svettedrivende, urindrivende, avførende, livmorstimulerende og menstruasjonsregulerende. Kan være et effektivt middel mot fluer og møll." Ikke dårlig!

  SvarSlett
 6. De er kjempesøte, men ikke så langlivete stauder hos meg. Tror nok de enkle selvsår seg flittigere.
  Om de ikke overlever vinteren, så har jeg settt frø av de fylte. Impecta, mener jeg. Jeg skal jamen sette opp dem på frølista for neste sesong!

  SvarSlett
 7. Sikkert lurt å ha noen frø i bakhånd, Berit. Jeg fikk min i fjor og klipte av frøstandene. Den var faktisk like grønn og fin i våres. Så spørs det om den tar kvelden til vinteren. Den ser grønn og frodig ut nå og står altså i blomst.

  SvarSlett
 8. C'est une plante que j'adore aussi, elle est très jolie dans les bouquets.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails