WELCOME TO MY GARDEN

A Garden - vivacious and abundant is my dream. My Garden is situated in Norway, close to Oslo.

onsdag 30. mars 2011

Fredholm-inspirasjon mens vi venter!


Mens vi venter på løkblomstene skal glede oss, viser jeg i dag noen av Helen Fredholms vakre fotos til inspirasjon. Jeg har fått hennes tillatelse til å bruke dem. Først tre rosebilder. Du kan klikke og forstørre.


En bedårende Gallica-rose under her, 'Cramoisi Picoté' fra Vibert, 1834.


Helen har besøkshage hjemme på Østre Toten, vel verdt et besøk. Jeg liker veldig godt denne bildeserien fra 2005 hvor Helen også har laget fine tekster til de delikate bildene. Bildene har hun tatt i egen hage.


Helen Fredholms hjemmeside hvor du finner mange flotte bilder til inspirasjon! Alt Helen skaper er like delikat og avstemt i fargene. Jeg er så glad og takknemlig for all inspirasjon jeg har hentet på hennes websider og ved besøk i hagen. Helen lager designhagen 'Cottage Garden'  på Hagemessen på Lillestrøm 7.-10. april.

Edit: Helen har også gitt ut den deilige boka 'Hagevandring i en frodig norsk hage' med egne fotos.


fredag 25. mars 2011

Spirer ute og inne!

Det vokser under plantelyset, duftheliotroper og stemorsblomster. Nå er det bare å gjødsle dem og pelargoniene, så blir det frodig. Jeg gleder meg til å så erteblomster om ikke lenge! Svarttrostene synger og trives i de bedene som er bare, og her er bilde av de første snøklokkene! Veldig glad i disse løkene som jeg har tatt med fra Landvik. De trives svært godt i Romerikshagen.

Heliotropium arborescens and violas are growing in the plant room. Blackbirds singing and feeding, and here is a photo of my Galanthus nivalis.

onsdag 23. mars 2011

White roses 2, - 'Altaica' på trykk!

Mona, redaktøren i Rosebladet, Norsk Roseforenings publikasjon, spurte meg etter nyttår om jeg ville skrive litt om en yndlingsrose. Det er klart at jeg ville. Så nå er min 'Rosa Altaica' på trykk i det første nummeret i år! Hun er jo ikke den eneste yndlingen, - jeg har nok flere som konkurrerer med henne, men hun er en deilig representant for tidligblomstrende, overdådig, robust og nydelig buskrose. Og best av alt: om ca. 10 uker blomstrer hun!

Det er mange flotte artikler i Rosebladet, så skaff det om det ikke kommer hjem til deg allerede! :-)
Related Posts with Thumbnails