WELCOME TO MY GARDEN

A Garden - vivacious and abundant is my dream. My Garden is situated in Norway, close to Oslo.

lørdag 13. april 2013

Helgegleder # 22

Det frister ikke å holde på ute, for kaldt og fuktig, med et lag nysnø til morgenen. Nei, men det går an å finne gledene inne! I dag skal dere få høre mer om Hagemessa. Orkideen under er ulik andre jeg har/har hatt og ble kjøpt hos Interflora som også hadde mye annet spennende! En stor og innbydende stand med syriner, spennende lyng, vintergrønne klematis med helt skjønne blomster, rhododenron, magnolia, hageorkideer og mer som jeg ikke husker navnet på. Jeg kjøpte også denne doble primulaen over, Belarina 'Pink Ice' der.


Da vi ankom messa, gikk vi sporenstreks til Gartneriet Spiren fra Danmark og til Mariannes Helleborus orientalis for å sikre oss noen lekkerbiskener! Jeg ble utrolig glad OG imponert over hva hun hadde med. Det ble vanskelig å velge skal jeg si deg. Til slutt stod jeg igjen med to høye, en med markant mørkere farge utenpå enn inni, og den annen rosa med prikker. De to små som er fylte, viste jeg her i går. Marianne var hyggelig å handle med og ga oss de råd vi trengte. Jeg viser bildene av Helleborusene til slutt i innlegget, en H. o.  picotee og den andre en tutu tror jeg, den er flekket, men enkel.

Selvsagt måtte vi også til Garden Living med Tommy og Kennet. Det var trangt om plassen der, men jeg tok med to knoller av sibiriris 'Butter and Sugar' som vil passe godt inn i hagen. Hagemos stand likte jeg godt og der kjøpte jeg riddersporer, D. elatum Excalibur-serien: Dark Blue, Pure White og Lilac Rose. Hos Hagegal kjøpte jeg pelargoniastiklinger. Det ble en liten prat hos Roseforeningen, også. Det nederlandske løkfirmaet hadde mye som fristet, men jeg begrenset meg til å kjøpe peonknoller av rosa bondepeon. Vea hadde en vakker, dekorativ  og morsom stand.

Jeg kom hjem lykkelig over mine nyanskaffelser og tilfreds med Hagemessa. Hyggelig å hilse på kjente!


5 kommentarer:

 1. Åh, det er så flott at det finne blomster som skaper glede inne. Vi våknet også til nysnø i dag, men i løpet av dagen så ble det borte.

  Nydelig juleroser du kjøpte på messa. Skulle ønske jeg kunne ha vært der, men får ta det igjen til neste år.

  Koselig at du ville være med på Helgegleder! Klem

  SvarSlett
 2. Så mye lekkert du har fått tak i. Spesielt Julerosene var fine, det gikk jo ikke an å være på messen ut ta med noen hjem:-)

  SvarSlett
 3. Heldige du! Gratulerer med innkjøpet!!

  SvarSlett
 4. Lekre juleroser! Standen til Spiren var uimotståelig også for meg:-)

  SvarSlett
 5. Hei! Jeg ser at vi har festet oss ved de samme stedene. Julerosene var en opplevelse. Jeg har utstilt dem på stuegulvet. Anne

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails