WELCOME TO MY GARDEN

A Romantic Garden - vivacious and abundant is my dream. My Garden is situated in Norway, close to Oslo.

lørdag 2. juli 2016

Fargerike stauder og bleke roser


De bleke rosene er nok storblomstrerne her i haven - først Rosa Altaica, nå Martin Frobisher og Rosa Sancta, og snart begynner Mme Plantier og Lykkefund. De er storvokste busker alle sammen. De kan bli litt tamme alene, synes jeg som er veldig svak for blomster i fiolette toner. Ergo velger jeg å vise dem sammen med de oransje brannliljene og Lychnis chalcedonica. Liljene er gammel arv og lychnisen introduserte jeg i haven her for to år siden etter at jeg hadde vært i Great Dixter.

Det var Martin Frobisher. Jeg vil også vise deg min Rosa Sancta som er blitt en markdekkende busk med opptil 2 m lange grener. Den er helt oversådd med blomster nå. Flotte støvdragere og rosa knopper gjør den ekstra sjarmerende pluss den lange historien helt tilbake til mumiegravene i Egypt, men fæle tagger har den som man lett tilgir.
Og her med fargesterke engnellik.
Det var noen av mine bleke roser, her akkompagnert av oransje og røde stauder.

10 kommentarer:

 1. Hi-hi! Mer fargesterkt følge går det nesten ikke an å få. Mørk lilla + oransje er forresten ganske ok sammen. Jeg liker dyp lilla og burgunder på både roser og stauder, gjerne sammen med blekrosa :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det siste er nydelig sammen. Jeg må skaffe flere mørke roser! Oransje er dårlig sammen med Hurdalsrosa f.eks., men oransje sammen med disse jeg viser her, synes jeg er fint.

   Slett
 2. Nydelige bilder med flotte farger! Oransje er en farge jeg omtrent ikke har i hagen, men den er fin sammen med lys rosa faktisk. Nelliken hadde så fin farge også!
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, jeg var forsiktig med oransje lenge. Brannliljene har jeg aldri ønsket helt å kvitte meg med, og så kom solbrud snikende, og deretter lychnis som er brannrød, pluss noen oransje tulipaner. Jeg har også Hemerocallis fulva som jo har en dempet oransje tone. Så nå har jeg nesten et Flammebed.

   Slett
 3. Wow, her var det mye flott og frodig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er en deilig frodig tid nå, både regn og sol er godt for plantene. Kunne ønske meg mer sol nå etter mye regn den siste uken.

   Slett
 4. Hej .
  Mange flotte roser du har og farverige stauder.
  Hilsen Bente

  SvarSlett
 5. Å, det gjorde godt å se flammefargene dine som en kontrast til alt det lyse og duse (som jeg også elsker). Farger er i det hele tatt en god ting, spesielt når du anpasser dem så nøye og får det hele til å bli en nydelig helhet, slik du er flink til. Spennende. Fine roser du har!! :) klem.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails