WELCOME TO MY GARDEN

A Romantic Garden - vivacious and abundant is my dream. My Garden is situated in Norway, close to Oslo.

torsdag 5. april 2018

Dahlia-start

´Nuit d´Été´ (er mørkere enn på fotoet)

Så har jeg satt mine knoller fordelt i 7 potter. Jeg har tre sorter nå. Den navnløse fikk jeg av en venn for tre-fire år siden. ´Nuit d´Été´begynte jeg med i 2017, og i vår har jeg skaffet meg ´Sylvia´. Knollene var fine, særlig av ´Nuit d´Été´, unntatt en liten klump som var helt inntørket, men jeg fikk delt en annen kraftig av samme sort. Øverst på ønskelisten står en enkel-bladet humlemagnet i en passende farge, (´Happy Single Kiss´ er jo nydelig). Nå er det bare å glede seg til vekst og blomstring!

min navnløse


11 kommentarer:

 1. Dahlia er veldig flotte blomster.
  Jeg har ikke det, men du minner meg på at jeg skal legge gladiolius-løkene til forkultivering.
  Ha en fin helg Vigdis!
  Hilsen fra Turid

  SvarSlett
 2. Så fint at jeg minnet deg på det :). Riktig god helg, Turid!

  SvarSlett
 3. Dahlia er så vakre! De finnes jo i så mange flotte farger,og da er det jo noe for enhver smak :)

  SvarSlett
 4. Ja, det er en helt utrolig bred variasjon i farger, mønstre, størrelse og form.

  SvarSlett
 5. Vakre Dahlia du har, noe å glede seg til. Her liker også sneglene Dahlia, så de prøver jeg meg ikke på.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg pleier å plante i haven når de har vokst seg litt store og kraftige med grove blader. Det er snilehussnilene som foreløpig har gjort mest ugagn her og de er litt vanskelige å oppdage når bedene og plantene blir veldig frodige. I år vurderer jeg å ha alle mine i krukker. God helg!

   Slett
 6. Hej Vigdis!
  Har inte satt mina knölar ännu. De står i vinterförvaring hos dottern, och några nya har kommit med posten, några har inte skickats ännu. Finns så många fina.
  Ha det fint /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marika!
   Det var en av mine som hadde kommet med lange spirer, og da tenkte jeg det var greit å sette dem i jorda. Jeg er nok litt tidligere ute enn i fjor. Det høres ut som du har mange , så det blir spennende å se foto av dem om noen få måneder. God helg!

   Slett
 7. Hei Vigdis!
  Så fine georginer! Jeg må visst få ut fingern og få satt mine knoller i jord også. Men jeg kan ikke plante de ut før etter midten av juni pga nattefrost - så det er ingen grunn til å sette de for tidlig heller siden de må stå i drivhuset og få både lus og spinnmidd (erfaring) før de kan settes ut.
  Ha ei god helg,
  Lena

  SvarSlett
 8. Flotte!
  Jeg er jo veldig svak for disse eksotiske skjønnhetene, og har bestilt både tallerkenstore, fylte og enkle i år :) Gleder meg! Nå er de som står i drivhuset i potter vekket med en skvett vann...
  'Happy Kiss' er jo kjempelekker!

  SvarSlett
 9. Satte också dahlior igår och funderade på hur man 'ska' göra. Jag delar inte de stora klumparna men har en känsla av att man ska göra det. Nu är de krukade i varje fall. Sylvia har jag också men Nuit d'Été var läcker i sin mörkröda färg.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails