WELCOME TO MY GARDEN

A Garden - vivacious and abundant is my dream. My Garden is situated in Norway, close to Oslo.

fredag 1. mai 2009

Mai!!


En akseptabel 1. mai-aktivitet var montering av dette lille plasthuset, 158 cm høyt.


Nå er det absolutt på tide å herde plantene. Så jeg begynte med tomatene - Siberia som har blitt store og fine! Samt Cosmos som vokser i rakettfart og trenger litt kjøligere temp. enn på planterommet. Squash'en lå overende da jeg kom for å knipse. Det var blitt altfor varmt inne i plasthuset. Den har rettet seg nå, heldigvis!! Enda godt at jeg stakk inn hvit duk på solsiden av 'drivhuset'. En kukompost er lagt i bunnen for å holde plasthuset på plass.

Ellers er det selvfølgelig 'gør'-travelt i hagen! Absolutt SNØFRITT ble det her forrige fredag, 24. april. (Da kom også det grønne på bjørka.) Grasbakken er nå ganske grønn og fin, den likte den rakingen som ble bedrevet forrige uke. Rosene er klippet. 2 thuja formklippet, det ble 5 store sekker avfall bare av de to. Løv fylte også opp komposthaug og sekker. 2 sekker veksttorv er blandet med leirjorda mi, en i en bedutvidelse og en der jeg plantet vårløkene. Kompostkverna er prøvekjørt, og er ok, men liker helst bare rette pinner.

Jeg har flyttet 3 roser, noen stauder, og 1 klematis. Husbonden flyttet en rosespirea slik at jeg kan ha den plassen til grønnsaker. Barlinden, beinveden, eineren og julerosene er kommet på plass. Litt luking blir det, også, særlig brennesle som titter fram. Jeg fjerner den ikke overalt, for jeg vil gjerne ha sommerfugler i hagen!

Det er stas med alt som titter fram og har overlevd vinteren. Puschkinia og perleblomster har overtatt blomstringen etter snøklokkene. Til uka står 2 nye prosjekter for tur!

7 kommentarer:

 1. Ja, jeg ble litt positivt overrasket, også over hvor greit det var å montere ;)

  Squash'ene må få større potte i dag!

  SvarSlett
 2. Hei, Vigdis!
  Når kommer du med spaden?

  En stk hengende sibirertebusk på stamme som venter på deg!

  Klem, Gunn

  SvarSlett
 3. Koselig, Gunn! Jeg skal prøve å komme i løpet av uka. Håper det er greit at jeg tar en titt før jeg bestemmer meg.

  God søndag!

  SvarSlett
 4. Selvfølgelig greit. Om du ikke vil ha den, så potter jeg den opp og tar med på plantebyttemøre i hagelaget. Blir nok kvitt den.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails