WELCOME TO MY GARDEN

A Garden - vivacious and abundant is my dream. My Garden is situated in Norway, close to Oslo.

søndag 14. april 2019

Sommerdag og flyttedag


14. april - første sommerdag faller sammen med palmesøndag i år. Det er solrikt som en sommer, men kaldt om natten, og få palmer i sikte. Men hallo vi er bare i april! Denne datoen var også kalt Flyttedag om våren - da kunne man i gamle dager si opp tjenesten og flytte, forhåpentligvis til bedre arbeid.  Vi har jo en annen fleksibilitet i våre dager og de aller fleste i Norge har veldig mye bedre vilkår enn for 100 år siden. Men det fantes regler også da. Det er far som har fortalt meg om Flyttedagen.

Jeg flytter ikke fra Vinterhaven, men jeg har en del vårkrukker som jeg flytter ut og inn av minusgradene, og mer flytting blir det når flere planter skal herdes i ukene som kommer. Her er et bilde fra siste tilvekst her, den nye verandaen. Den funker bra og vi inntok årets første grillmiddag der i går. Her skal nok snart noen krukker flytte ut.

7 kommentarer:

 1. Hei Vigdis.
  Jeg har ikke hørt om flyttedagen før.
  Den nye verandaen ser flott ut.
  Det blir mye inn og ut med planter nå. Sånn er det bare.
  God påske til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 2. Ja, sånn var det i gamle dager. Gammel historie er alltid morsomt å lære om. Iskaldt om natten ja. Det ser ut som det blir bedre om natten etter noen kalde netter til. Vi må holde ut! :)
  God påske, Vigdis!

  SvarSlett
 3. Hei Vigdis.
  Morsomt å høre om flyttedagen. Nytt for meg også.
  Hagestuen ser rålekker ut og deilig med ny terrasse utenfor.
  Vi er nok flere som driver og flytter planter om dagen. De må jo herdes for utelivet!
  Ha en nydelig påsketid, Vigdis.
  Hilsen fra Turid
  '

  SvarSlett
 4. Hei Vigdis. Så flott terrasse, og deilig med grilling i solen. Det ser ut til å bli en fantastisk påskeuke, også her er det kalde netter, men snart er det tid for utplanting. Ha en fin mandag. Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlett
 5. Hej Vigdis!
  Fin plantering på en fin terrass. Nu hoppas vi att det blir några varma sköna dagar i Påsk så vi får vara ute och njuta.
  Glad Påsk!
  Marika

  SvarSlett
 6. Andre tider den gang, ja:-) Vi har det utrolig godt nå!
  Her flyttes det også nå. Her består herdingen i at vi åpner døra til plantrommet, og noe er satt ut i drivhuset. I løpet av påsken setter vi på litt varme i drivhuset...og da blir det flytting.
  Kos der på ny terrasse:-)/Eirin

  SvarSlett
 7. Jammen, den tittelen passer jo veldig bra. Krukker flytter ut av drivhuset, mens andre flytter inn. Såpotter og prikleplanter flyttes opp fra kjelleren. Håper været nå spår om sommeren :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails