WELCOME TO MY GARDEN

A Garden - vivacious and abundant is my dream. My Garden is situated in Norway, close to Oslo.

lørdag 1. mai 2010

En vakker velkomst

Nå om dagen er det Tusenfryd/Bellis perennis som hilser velkommen ved inngangsdøren. Senere skal det bli Pelargonium peltatum 'Selecta Royal', tror jeg, som står i planterommet. I dag har jeg pottet om stiklingene som jeg kjøpte. Jeg elsker dype burgunder og fiolette farger og de står også godt til husfargen. I fjor hadde jeg petunia og diascia som sommervelkomst. Pelargonium tåler uttørking, og på denne solsiden er det et lurt valg. Diascia var ellers et hyggelig bekjentskap! Ønsker alle som titter innom en fortsatt god helg!

8 kommentarer:

 1. Hvorfor får jeg aldri rota meg til å så tusenfryd?
  Helskjønn velkomst!

  SvarSlett
 2. Hei du, og her har jeg praktisert 'metoden' din for nærbilder ;).

  (Ellers slet jeg eksepsjonelt med å få bildene i dette innlegget på plass.)

  SvarSlett
 3. Vakkert og heldig med bildene :)

  SvarSlett
 4. Nydelige bilder! Er det ikke moro med innstillingene vi har lært av Villrose :) Tusenfryd hadfde jeg i min forrige have, men her har de helt gått i glemmeboken. De er jo sååå søte! Vakker kombinasjon du viser på det siste bildet :)

  SvarSlett
 5. Tusenfryd er yndige! Jeg har både noen små, fylte røde og de enkle hvitrosa ville.
  (Men hva er denne Villrosemetoden for nærbilder? Blir SÅ nysgjerrig!)

  SvarSlett
 6. Tipper du bruker metoden, jeg. ;) Jeg har bare litt å lære, skjønner du. Skal vi se om jeg kan forklare: Om man vil fokusere på et motiv og gjøre bakgrunnen uskarp/blury, bruk innstillingene makro/nærbilde og tele/zoom og bruk en bakgrunn som er langt borte.

  SvarSlett
 7. Så leit at din Broder også ser ut til å ha tatt kvelden. Men vi får gi ham, en sjanse, jeg børster bort litt jord rundt stammene og leter etter spirer. Så kanskje han er langt der nede og jobber med saken?

  SvarSlett
 8. Rosen 'Brother Cadfael' som jeg har bilde av ved siden av, er en stor skjønnhet. Ja, det kan jo fremdeles komme nye grener fra basis, Ninni, men broderen sturte allerede i fjor, så det spørs om han ikke må erstattes. Det er den eneste av mine roser som det ser helt svart ut for etter denne vinteresn.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails