WELCOME TO MY GARDEN

A Romantic Garden - vivacious and abundant is my dream. My Garden is situated in Norway, close to Oslo.

fredag 6. august 2010

Rislende vannfontene i vår hage!

Herlige lyder av vann fyller hagen nå! I lang tid har vi drømt og snakket om vann i en eller annen form som vi kunne tilføre hagen. Vi har sett på forskjellige små fontener og lett etter soldrevet pumpe. Hos Krukkegården i Ås falt vi for denne enkle krukkefontenen! Et basseng som vi fylte med vann og la pumpe i som fører vannet opp krukka hvor det sildrer utover og faller med nydelige klukkelyder ned i bassenget. Og derfra gjentar syklusen seg uendelig.

En veldig grei og enkel måte å skaffe seg vann og vannlyder. Denne sesongen har vi plassert fontenen her inntil verandaen hvor det var lett å strekke ledningen til pumpa. Her kan vi nyte den på vei ut og inn huset, morgen og kveld på verandaen og høre den fra soverommet når vi har lagt oss! Mye taler for at den kan bli stående her neste sesong også, men vi har jo hele vinteren til å spekulere over om vi vil sette den opp ved singelplassen til våren. Den er litt tung å håndtere og få på plass, krukka er ca 1 m høy, men det gikk helt greit når vi var to. Liten er den ikke og det ble elektrisk pumpe. Vi nyyyter det rislende vannet nå - hvert sekund vi er i hagen.

13 kommentarer:

 1. Glad for at du liker den! :D

  SvarSlett
 2. Åå...så nydelig denne var! Og så lekkert å få vannet opp i høyden :) Det er kjempekoselig å høre lyden av klukkende vann :) En flott berikelse til haven deres

  SvarSlett
 3. Ja, Ninni, pga høyden, - når den står oppe i bassenget snakker vi vel om en høyde på 110-120 cm, kan den sees veldig godt fra flere steder i hagen. Du har forresten et nydelig roseportrett i siste innlegget på bloggen din, nydelige fotografier, nydelig rose!

  SvarSlett
 4. Wow, så flott den var, lekkert.
  Ser du har mange flotte roser, nydelige bilder.
  Ønsker deg en fin helg :o)

  SvarSlett
 5. Elegant krukke! Du kan tro heestemynten jeg fikk av deg er vakker i hagen min nå.

  SvarSlett
 6. Takk til Bare Mio og Tove! :)

  Så hyggelig, Helen, og at hestemynten falt i smak! Jeg frydet meg over Rosa 'Chianti' fra deg nå i juli, spesielt den ene begynner å bli kraftig nå.

  SvarSlett
 7. så pen og enkel! Virkelig lekker, jeg liker slike sildrefontener :)

  SvarSlett
 8. ja, Anne, straks det klarnet opp, måtte jeg ut å høre på sildringen, :))

  SvarSlett
 9. Åh så flott den var :-)
  Jeg har veldig lyst på dam i hagen, men det krever så mye for å få det fint - både mht graving og beplantning. I det siste har jeg derfor lurt på om jeg bare skulle ha en enkel krukke med vann istedet og denne var jo veldig fin. Hmm, må nok tenke litt mer alvorlig over dette :-)

  SvarSlett
 10. Den var kjempestilig.

  SvarSlett
 11. Veldig hyggelig med gode tilbakemeldinger! :D

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails