WELCOME TO MY GARDEN

A Romantic Garden - vivacious and abundant is my dream. My Garden is situated in Norway, close to Oslo.

mandag 17. januar 2011

Lychnis coronaria

Lychnis coronaria er en staude/perennial/biannual som jeg er blitt svært glad i. Den har mengder av blomster og den har en meget lang blomstringstid! Riktig en må-ha vekst i hagen. Mine er blitt så frodige og store at jeg vurderer å dele noen av dem i vår slik at de kan la andre blomster i bedene også få litt sjanse! Jeg sådde dem i 2009 og regner med å ha full glede av de samme plantene denne sommeren, også. Ellers leser jeg at noen har dem som toårige og at de frøsår seg og lever videre i nye planter. Blir spennende å følge syklusen deres i min hage! Lychnis coronaria finnes også med hvite blomster. Jeg synes den røde frisker opp i bedene, blomstene er ikke mer enn 4 cm i diameter og er derfor ikke så dominerende. Bladverket er vidunderlig sølvfarget og blankt , skjønt å berøre.

7 kommentarer:

 1. Jeg syns også den er fin, med de rosa blomstene mot det grålige bladverket.

  SvarSlett
 2. De rosa fløyelstjerneblomstene var toårige hos mef\g i Høybråtenhaven. Jeg husker ikke om jeg fikk dem med meg, men jeg skal sjekke frøene nå som du minnet meg på dem. De er en skikkelig vitamininnsprøytning i alle kjedelige hjørner. Og den tåler alt! Takk for gjensynet .-)

  SvarSlett
 3. Ja, Mariann, veldig fint samspill mellom blomst og blad! :)

  Fint å få sammenligningen fra Høybråten, Maria, tror klimaet er temmeig likt her. Når den tåler alt, skulle det jo greit å dele den. :)) Er jo vant til å sende til deg - HHV, så si ifra om du vil at jeg skal sende noe av det jeg spar opp.

  SvarSlett
 4. Jeg har også denne i hagen. Fikk frø av Solfrid på hagal for mange år siden, og den dukker opp overalt i bedene. Jeg må innimellom luke de vekk så de ikke tar fullstendig overhånd-
  De er toårige, men frøsår jeg villig og er enkle å flytte der en vil ha de.

  SvarSlett
 5. Jeg sådde desse i 2008, og i fjor var de et syn! Men jeg ser at de har en hang til å overta alt i bedet, så jeg må nok begrense dem litt i år! Kanskje lage et nytt bed der de kan få utfolde seg =) Men flotte er de, med det sølvgrå, myke bladverket og den friske rosa fargen!

  SvarSlett
 6. Det ser ut som de är tvååriga, så synd, för jag såg också fram mot en enorm blomstring iår också, dom var ju så fina i somras. Undrar om dina inte är lite mer röda än mina, en härlig färg :)

  SvarSlett
 7. Det skal jo være litt spenning inkludert med hagearbeid, Mia. Vi får se i sommer! :D

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails