WELCOME TO MY GARDEN

A Romantic Garden - vivacious and abundant is my dream. My Garden is situated in Norway, close to Oslo.

mandag 9. oktober 2017

Dagens dont - løkplanting og bedkanter

Sola skinte og høstdagen var flott! Det er så vidt det er under null om natta foreløpig. De tulipanløkene av ´Blue Diamond´ som ikke blomstret i vår, tok jeg opp til tørk da. I dag har jeg satt de største av dem i jorda igjen. T.  ´Negrita´10 stk. kom i samme bed. Sammen med ´ Ivory Floradale´ håper jeg det skal bli vakkert. Jeg har noen få år hatt T. ´Orange Princess´ og ´Prinses Irene´ der, men de er nok ikke så sterke på gjenblomstring, så nå satser jeg på ´Negrita´, som jeg har langs hekken. I fullt lys regner jeg med at fargen blir mer gjennomskinnelig. Men ikke altfor lik BD, da.

Ellers fortsatte jeg på bedkantene, og det blir jo veldig fint når det er gjort. Jeg har nemlig lovet meg selv at jeg må unngå å ha det arbeidet på våren når det er så mye annet. Mens jeg holdt på i dette området, renset jeg tråkkhellene for gress, brukte en kniv og skar rundt i kanten av hellene. Det mangler ikke på oppgaver, kan vi vel være enige om. Om to og en halv måned snur det mot sommer igjen, og vi forbereder vårens blomstring nå. Men hvorfor ikke heller se året som et hjul som snurrer hele tiden og hvor alle sesonger hører med og har en funksjon!

6 kommentarer:

 1. Fine Tulipaner som du får til våren. Gresskanter er kjekt å få fjernet før våren.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Så godt å få gjort så mye på en gang! Tulipanløk er godt å få ned nå. Godt å være i forkant av oppgavene på våren:)
  Ha en fin dag, Vigdis!

  SvarSlett
 3. Blir nydelig med tulipanene. Kjekt med alt som er gjort, skulle bare hatt litt mer tid til alt. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 4. Hei Vigdis. Blir flott med alle tulipanene. Jeg synes også det er godt med alt som er unnagjort. Om våren er det nok å gjøre uansett. Fin dag til deg,
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 5. Så godt å få løkene i jorden. Jeg har veldig god erfaring med Negrita. Den er en av de få som gjenblomstrer hos meg. Blue Diamond plantet jeg i fjor og er spent på om jeg får møte den igjen. Du er flittig med å ta bedkantene. Lurt å være i forkant. Jeg har gode intensjoner hvert år, men kommer sjelden i havn:)

  Hilsen Jannicke

  SvarSlett
 6. Nydelige tulipaner du har bilde av.
  Høres veldig deilig ut å få unna mest mulig nå på høsten.
  jeg har den samme målsettingen, men ting tar tid, så jeg får jobbe ute alle dager det ikke regner ute og ta en oppussingsjobb inne på regnfulle dager - alt skal gjøres.
  Ønsker deg fortsatt god jobb med hagearbeid.
  Hilsen fra Turid

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails