WELCOME TO MY GARDEN

A Garden - vivacious and abundant is my dream. My Garden is situated in Norway, close to Oslo.

onsdag 7. september 2011

Pelargonium 'Dronning Ingrid'!

De siste dagers kraftige regn tærer svært på disse pelargoniene, så nå er det på tide å forevige sommerens prakt, før de skal tørke opp og siden ned i kjelleren. 'Dronning Ingrid' ble kjøpt som stikling i 2010 og har nå vokst seg til en kraftig flott potteplante 50 x 50 cm minst. Jeg har brukt noen timer på nettet for å studere forskjellene på henne og Mårbacka-variantene. Min var merket og den har lysegrønt løv (lysere enn det kommer frem på bildene), - riktignok er det noen av støvknappene som er røde, men jeg har valgt innleggstittel på trygg grunn, mener jeg.  Men jeg ser at meningene er nokså delte. In Denmark, Sweden and Norway we have these heirloom pale pink pelargoniums with the names of Mårbacka and Dronning Ingrid. Their history probably goes back to the Continent with other names for them. The origin of the pelargoniums is in South Africa. May be you recognise it with a different name?


Nå har jeg også registrert meg på Bloggurat under Jessheim på norske bloggkart . 

4 kommentarer:

 1. Pelargonier "Dronning Ingrid" er bar så smukke.
  Jeg har også købt nogle i år. De holder længe trods regn og blæst.

  SvarSlett
 2. @ Landbohaven: Hyggelig å høre fra deg i dronningens hjemland! Jeg må en dag få besøkt Gråsten Slot hvor Ingrid samlet sine blomsterskatter. Mine har tålt mye regn, men de siste dagers herjinger har gitt dem et høstlig preg.

  SvarSlett
 3. Nydelig sart rosa farge og enda en jeg bare må ha. jeg gjør så godt jeg kan for ikke å få for mange, men det ser ikke ut til å lykkes :-)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails