WELCOME TO MY GARDEN

A Romantic Garden - vivacious and abundant is my dream. My Garden is situated in Norway, close to Oslo.

mandag 25. april 2011

Påsken på Dømmesmoen Gartnerskole

Landbruksdepartementet kjøpte eiendommen av Grimstad kommune og reiste det første skolebygget i 1922. Samtidig ble eldre bygninger som tidligere hadde fungert både som offisersgård og prestegård, vedlikeholdt og brukt. Gårdsanlegget består av 25 bygninger oppført mellom 1700 og 2002. Dømmesmoen har 590 mål hage, dyrket mark, skog og park med et ytre og indre anlegg. Bebyggelse, parkanlegg og hage har stor kulturhistorisk verdi. 50 gravhauger, steinsettinger og bautasteiner fra 600-200 f.Kr. danner et kulturhistorisk miljø. Gartnerutdanningen ble lagt ned i 1998, først overtatt av Høgskolen i Agder, nå en del av universitetet, som for tida har førskole- og allmennlærerutdanning i bygningene. 

Når jeg kommer i prat med gartnere i hagesentre og gartnerier, opplever jeg ofte at vedkommende har vært elev ved skolen og har gode minner derfra. Skolen er helt sentral i vår familie og det er alltid hyggelig å besøke Dømmesmoen når vi er i Grimstad. Les mer her. Pulsatilla i to flotte farger og aurikler fanget min oppmerksomhet i staudefeltet.
Eika på Dømmesmoen er et begrep, gammel og hul. 

Magnolia i blomstring5 kommentarer:

 1. Flotte bilder fra Dønnesmoen gartnerskole. Magnoliaen var majestetisk og må ha vært et syn!

  SvarSlett
 2. Magnolia har så herlig duft også, Randine, man drømmer seg i det hele tatt langt vekk til Østen under et slikt tre.

  SvarSlett
 3. Det ser rigtig skønt ud ved gartnerskolen. Jeg kan forestille mig, at der står rigtig mange spændende træer og buske i området.

  SvarSlett
 4. Det gjør det, Vivik. Jeg må prøve å få flere foreviget ved neste besøk.

  SvarSlett
 5. Flotte bilder. Fint at du gleder oss med en omvisning!!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails