WELCOME TO MY GARDEN

A Romantic Garden - vivacious and abundant is my dream. My Garden is situated in Norway, close to Oslo.

søndag 1. mai 2016

Fargesterke tulipaner

Tidligere har jeg holdt mine tulipaner i fargene fiolett - Blue Diamond, rosa - Angelique og Menton, hvite med fiolett kant - Shirley, lys gult/hvitt - Ivory Floradale og mørke - Queen of the Night og Negrita

For tre år siden syntes jeg at tiden var moden for mer farger og plantet noen få Orange Princess. Året etter var jeg i Botanisk Have og kjøpte flere i butikken der. Det har blitt veldig livlig i de to-tre bedene med dem, men jeg synes det er godt med den energien som følger med. Morsomt er det å se at oransje ser ut til å være en ny trend. Tulipanene i det siste bildet er ikke fra min hage. De er fra Halden. Jeg minnes at de første tulipaner jeg hadde her i haven for mangeogtjue år siden, var røde og gule Apeldoorn, ved siden av hverandre. Det var fargesterkt, det. 

Nå gleder jeg meg til gjensynet med Blue Diamond og Orange Princess. Jeg liker fortsatt Angelique og Shirley og gjerne i samplanting med mørke og fiolette. Likevel, det er så deilig at jeg kan variere haven litt, så får vi se hva jeg finner på senere! Inspirert av Ingvills fine artikkel om tulipaner i siste nummer av Hagetidend.

Hvilke tulipaner liker du og har du noen favoritter?

6 kommentarer:

 1. Wow så flott, tulipaner er ett av vårens mirakler.
  Tenk at en tørr løk kan bli så flott.
  Jeg prøvde en stund å sortere løkene i farger men det har jeg gitt opp, men de orange\gule er en herlig sammenplantning synes jeg.
  God mai dag til deg, fine bilder.

  SvarSlett
 2. Hei! Jeg elsker Tulipaner,og syns de er nydelige uansett form eller farge:) Ha en fin 1.mai!

  SvarSlett
 3. Ja, senvåren skal være en fargefest! Synes ikke røde og gule sammen er så stilig, men ellers prøver jeg litt forskjellig hvert år...
  Veldig svak for liljetulipaner, og 'Ballade' er favoritten. Frynsetulipaner med gnistrende kanter er også flotte og effektfulle. Som 'Blue Heron' og 'White Swan'. Fine sorter som 'Queen of the Night', 'White Triumphator', 'Purple Prince', 'Verona' og 'Mount Tacoma' må altid med.... 'Groenland'! +++

  SvarSlett
 4. Tulipaner er flotte, ja, men jeg er svak for de i kjølige farger. Likka tulipaner er jo veldig flott :)

  SvarSlett
 5. Jeg kastet meg over dette tulipaninnlegget ditt, det er så morro å lese om sorter og farger! Spennende å teste ut nye sorter, og velge ut hvem som får være favoritter og bli med videre :) Farger gjør virkelig godt om våren:)

  SvarSlett
 6. Det er deilig med fargesprakende tulipaner ! Så det har vi mye av, noen i duse farger også, men de kommer litt senere.
  Morsomt at bildet var fra Halden, siden vi bor der.
  Ha en fin uke:-)
  Eirin

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails