WELCOME TO MY GARDEN

A Romantic Garden - vivacious and abundant is my dream. My Garden is situated in Norway, close to Oslo.

onsdag 31. mai 2017

Arbeidsdag, igjen!

Vi har laget oss en huskeliste han jeg deler haven med og jeg. Så vi startet med å rense bak garasjen der vi finner brunskogsnilen, så heretter skal han slå krypfredløsen der regelmessig. Æsj, ja, i går kveld tok vi ti sniler her, og la på noen Ferramol etter klippingen. Det er tredje sesongen med disse snilene, men i år har de vist seg én måned tidligere. Husbonden og jeg har laget stativ til Alchymist og Integrifolia-klematisen. Alchymisten ser bra ut selv om rosebladvepsen har vært på besøk. Så tok han plenen og jeg flyttet påskeliljene. Jeg har høstet rabarbra og nå skal den tilberedes. Det begynte å regne da vi var ferdig. Den første rosen startet i går. R. Pendulina - ikke verst tidlig. I dag har den to blomster.
Det skal bli nye peonblomster her i år! Jeg bandt den opp så den skal tåle vind og hardt regn - det er P.  lactiflora Festiva Maxima.  Gleder meg! Ser også ut til å bli en blomst på rosafarget P. officinalis  som i fjor fikk et bedre voksested, innkjøpt hos nederlenderne på Hagemessa 2012. Det blir gøy for den har aldri blomstret. Som du skjønner har jeg ikke fått til peoner, bare Louis van Houtte, én av få stauder som var i haven da vi kjøpte stedet her for tjueni år siden.

Det blir vel litt puslerier senere i ettermiddag hvis det blir opphold. Ha en fin kveld!

4 kommentarer:

 1. Huff, disse sneglene er over alt. Jeg var på besøk i en hage i dag, og der hadde de tatt 150 stk. på to dager. Det er bare å ruste seg til kamp!
  Flott jobb dere har gjort!

  SvarSlett
 2. Hei. Her ruster jeg meg til kamp mot sneglene. Tror jeg har tatt et par hundre hittil i år. De helt små er vanskelig å se. Nydelig rose. Ønsker deg en fin kveld.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 3. Der var rosesesongen i gang! Stas med peoner. Noe av det jeg faktisk har fått til :) Så de slimete krypene har krøpet opp til dere. På Blindern hvor jeg jobber var det ingen for tre år siden, noen få i fjor, og i år tyter de fram over alt. Begredelig utvikling.

  SvarSlett
 4. Bra innsats på sneglefronten! Og gratulerer med første rose så tidlig i blomst:)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails