WELCOME TO MY GARDEN

A Romantic Garden - vivacious and abundant is my dream. My Garden is situated in Norway, close to Oslo.

lørdag 20. mai 2017

Urter, planteherding og litt grønnsaker - månedsbilder

Det er det det går i nå. Først bistå jeg min datter med hennes "urtebed" og i går laget jeg mitt eget med timian, bladpersille, gressløk, løpstikke, oregano og lavendel plassert rett utenfor inngangen. Den nye plantekassa etterfylte jeg med jord og plantet squash og grønnkål, og når datterens bladbeter spirer, blir det litt av disse også. Dekker til med fiberduk.  
Det har vært supert plantevær i to dager, og jeg har fått delt og plantet om min helenium, men i dag blåser det litt med noen regndråper. I den gamle kassa skal jeg så mørke ´Desirée´sukkererter, blomsterter og plukksalat. Attende mai fikk jeg hentet opp pelargoniaene, dahliaene og petuniaen og begynt tilvenningen til utelivet. 
Canna står på vent.
I dag nyter jeg haven og lager mat. Bergenia cordifolia er for noen en hat-plante, men for meg har den nostalgisk, men også nyttig verdi som vintergrønn; i år er den spesielt flott.


Alt står på bristepunktet, tulipaner med mer; de oransje i solveggen har begynt blomstringen.

Fruktblomstringen har startet og den er jo typisk for mai. Håper biene kommer tilbake!

7 kommentarer:

 1. Hei. Det er et styr, inn og ut med tilvending til utelivet. Men moro også. Mannen har ikke helt skjønt hvorfor jeg bærer ut og inn hele tida. Hm. For en tid vi går imøte nå. Ønsker deg en god helg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 2. Ja,nå står alt på bristepunktet. Litt varme er det som mangler og så kommer alt i gang!

  God helg, Vigdis!

  SvarSlett
 3. Nu hinner man knappt med, har varit ute i trädgården hela dagen hos dottern, och i morgon blir det växtmarknad. Så härligt att kunna vara ute från morgon till kväll. Ser fint ut hos dig.
  Ha en fin söndag /Marika

  SvarSlett
 4. det ser frodig ut i hagen hos deg, kjekt med urter praktisk å ha dem i krukke. Her har også epletrærne å blomstre.

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 5. Ja, nå eksplodere alt:-)
  Vi har bergenia i en veiskråning, og for første gang har blomstene frosset i år, og ser dessverre ganske så tufse ut.
  Nyt våren.
  Eirin

  SvarSlett
 6. Heisann, så flott du har det i haven! Ser helt fantastisk ut, og enda finere vil det bli utover forsommeren, vil jeg tro.... skal bli spennende å følge utviklingen. Ønsker deg en riktig go´hælj ;:oD)

  SvarSlett
 7. Så frodig og fint det er hos deg. Vi har Bergenia bak huset i en bratt skråning. Jeg synes den er fin! Ha en fin dag!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails