WELCOME TO MY GARDEN

A Romantic Garden - vivacious and abundant is my dream. My Garden is situated in Norway, close to Oslo.

onsdag 9. mai 2018

Flytte roser!


Her er en av mine Great Western under blomstringen i fjor sommer. I dag måtte den flyttes fordi jeg skal ha plantekasse der den vokser. Dette eksemplaret er en avlegger av den jeg opprinnelig kjøpte. De klarer vinteren godt her hos meg, men trives best på en nokså lun plass. GW setter mange sideskudd og fordi jeg planter podestedet dypt, står moderplanten nok på egen rot, og det resulterer i enda flere sideskudd, tenker jeg.

Så jeg begynte dagen med å grave ny plass til den, og en stusselig Stanwell Perpetual måtte vike plassen. Jeg rett og slett kasta den. SP ble innkjøpt som et frodig eksemplar i 2009, men har aldri slått til her hos meg, uvisst av hvilken grunn.


Så var det å spa opp GW, og det er tungt for i leira mi så setter de røttene langt i bånn. Her har GW stått i ventebed med Mme Plantier og hun har klart å infiltrere den siste. Ergo gi vakre GW en plass der den kan bre seg!


Men da jeg skulle plante, oppdaget jeg at jeg manglet kugjødselkompost, og det ville jeg ha, så ned å kjøpe det. Så nå har GW fått en god jordstart, og jeg håper den klarer omstillingen i disse mai-sommerdager. Jeg beskar godt før flytting og har vannet godt. Bladskuddene var omtrent 1 cm lange på den. For sikkerhets skyld har jeg kledd den i agrylduk.

For bourbonrosen Great Western er en rose jeg vil ha med videre! 
(I morgen skal Mme Plantier flyttes - håper på hjelp.) 

Edit: tar med et bilde av Mme Plantier også
Mme Plantier

11 kommentarer:

 1. Bra jobba!! Roser sliter i fortsatt med å få til her. Litt oppgitt over at det ikke virker som om de trives hos oss. Kanskje vi må prøve med noe helt annet enn roser på et par portaler, og at det betyr: grav opp...
  Ha en fin langhelg/eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, vi graver og flytter, mye av det ikke sant? Når jeg sier til broren min at jeg skal flytte noen busker så ler han av meg og minner meg på at moren min gjorde det samme. Men hagedyrkerne som jeg kjenner, driver med dette, må jo finne den rette plassen. Vi er jo ofte perfeksjonister. :)

   Slett
 2. Håper rosen din klarer seg bra på den nye plassen. Det var en vakker fylt rose.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den HAR vakre blomster. Mye plantet på Vestlandet fra gammelt av.

   Slett
 3. Hej Vigdis!
  Lycka till med flyttningen, och att den trivs. Har försökt gräva upp en Lykkefund, men det var helt omöjligt, och då hade den bara stått på platsen i några år. Det blev att köpa en ny.
  Ha en trevlig helg /Marika

  SvarSlett
  Svar
  1. Det samme skjedde med min Flammentanz. Det så bra ut en stund etter flytting, men den døde.

   Slett
 4. Så vakre roser du viser! GW har jeg ikke sett i salg her. Det er synd for det er en nydelig rose. Kos deg i hagen, Vigdis!

  SvarSlett
 5. Hei Vigdis.
  Håper rosen klarer seg på den nye plassen. Mme Plantier hadde glidd rett inn her hos meg. Nydelig rose. Fin dag til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 6. Jeg har en rose som ligner GW, men den er mye høyere enn de jeg har sett, 2-3 meter. Hvor høy er din? Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 7. Oioi! Hadde et sånt kjempeprosjekt i fjor. Lykke til med de flyttede. GW er supervakker! Og Mme Plantier er ikke helt borte heller ... :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails