WELCOME TO MY GARDEN

A Garden - vivacious and abundant is my dream. My Garden is situated in Norway, close to Oslo.

tirsdag 16. september 2008

Prosjekt stort bed ferdig!

Ett av prosjektene jeg gikk løs på etter ferien. Planlagt i den gamle hagedagboka. Nå har jeg gjort det jeg har tenkt å gjøre der i år. Utvidet bedet mellom 2 eksisterende. Spadd vekk masse torv. Jordforbedret. Plantet peoner. Flere planter skal dit neste vår. Fylte ut med noen sommerblomster på de tomme plassene.


Det var altså 2 bed før jeg gikk løs på utvidelsen i august. Rosene i det nærmeste austinbedet hadde jeg plantet altfor tett og må flytte på 2 av dem.


Dessuten var det ikke noe fint med 2 slike atskilte bed. Det borteste bedet ble laget i 2006. Det er nå et frodig bed med 4 typer roser, staudeklematis, høye strandkattehaler, moskuskattost og karpatklokke. Det nærmeste bedet ble plantet i 2007.

Det er mye blått og hvitt sammen med rosene jeg plantet i bedet fra 2006. I den delen jeg har opparbeidet nå, har jeg lyst til å sette mørkerøde farger til de lyse rosene - busknellik Sooty, peonvalmuer, mørk alunrot og knautia macedonia. Stachys byzantina - lammeøre som kanter. Tror du det blir fint?

Jeg er veldig fornøyd selv. Formen ble en stor forbedring, både for bedet og som helhet i hagen. Jeg gleder meg til neste år når jeg kan få på plass de nye plantene og se det gro til! :-)

5 kommentarer:

 1. Knallfint med mørkerødt og sølv til de lyse rosene :-)

  SvarSlett
 2. Så flink du har vært. Det ble kjempe fint.

  SvarSlett
 3. Du har all grunn til å være fornøyd med dette :-)

  SvarSlett
 4. så flott da, og bedd er jo Alltid bedre enn gress :D

  SvarSlett
 5. Setter stor pris på tilbakemeldingene. :-) Hyggelig å dele bedet, hehe, med dere. Jeg skal overføre noen av fargene fra hvert av bedene, tenker jeg. Litt sølv i 2006-delen. Litt strandkattehale i den nye. Da blir det litt helhet i det, ikke sant?

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails