WELCOME TO MY GARDEN

A Garden - vivacious and abundant is my dream. My Garden is situated in Norway, close to Oslo.

torsdag 12. mars 2009

Tazetta 'Bridal Crown'

I morgen skal jeg ha jenteklubb, og har ergo gått til innkjøp av muscari - perleblomster og hvite mininarsisser - tasetter - 'Bridal Crown'. Og da er våren erklært her i mitt snørike!

Bilde fra Dave's Garden

Løkblomstene i potte ville jeg kjøpt uansett klubb, men nå skal de først pynte bordet, og siden ut i inngangspartiet, hvor jeg vil ha glede av dem leeenge! :-) og istiden vi befinner oss i er snart på vikende front!!! Den forrige hvite tasetten jeg eide, hadde en utmerket duft, som egner seg best ute fordi den er så sterk. Den ble innkjøpt før jeg ble bevisst på sorter og navn, hehe. De første årene etter at den kom i bed, blomstret den rikt, men har enten blitt omplantet for dypt eller har dødd ut nå.

Jeg skal igjen nå i helga, såfingrene har blitt mest brukt til strikking, - fyogfy, jeg ser ikke langt nok frem.

En flott ukeslutt ønskes dere alle her fra Øvre Romerike.

5 kommentarer:

 1. Bridal Crown er nydelig, kjøpte den som påskeblomst til mødrene våre i fjor. Tenkte ikke på å be om å få den i retur til utplanting, det var jo dumt. Kjøpe til meg sjøl i år, tenker jeg.

  slo forresten opp på Daves Garden. Alltid like festlig å se engelskmenn forklare hvordan latin uttales: Amaryllidaceae (am-uh-ril-id-AY-see-ee) Knegg!

  SvarSlett
 2. Godt observert, Berit! Haha! Jeg var mest opptatt av å finne bilder av den og litt info, og Dave er ikke så dum. Det er verdt forsøket å plante den, og på Sunnmøre vil den vil stortrives, tenker jeg.

  SvarSlett
 3. Tazettnarcisser har en utrolig duft! Har hatt en del av dem, men de går ut etter en tid. Slutter å blomstre og blir sakte, men sikkert borte. Aner ikke hva jeg gjør galt. En art vokser vill her, og den trives i hagen også, heldigvis. Naboen synes duften er litt vel sterk og kaller den eselfis... :D Om et esels fis lukter søtlig, står igjen å finne ut... :)
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Jeg må føye til at Dave er ikke så dum, men latinuttalen er vel så som så, Berit. Knegg.

  Orchis, det er litt av en nabo, du. Eselfis lukter ikke så fint, det kan jeg si uten å ha kjent den lukten av esel! :D Nei, lukten er vel mer intens liljekonvall, synes jeg. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 5. Jeg var en ny tur på den nye PLANTASJEN på Jessheim i dag, og lurte med meg en 'Bridal Crown' til. Det blir jo ikke styggere med 2 når de kommer sammen med blå perleblomster i veggkurv ved inngangsdøra :))

  P. på Jessheim er ikke så stor som den på Hellerudsletta ...

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails