WELCOME TO MY GARDEN

A Romantic Garden - vivacious and abundant is my dream. My Garden is situated in Norway, close to Oslo.

tirsdag 30. mars 2010

Den hellige rosen

I dag har jeg lyst til å vise dere 'Rosa sancta' syn. rosa richardii eller mumierosen, rosen som har håndfast historie tilbake til Egypt på 200-tallet. Den ble funnet i en egyptisk mumiegrav. Kronbladene er noe for seg selv, synes jeg, og støvkransen er markant. Vakre sartrosa knopper skjemmer ikke. Fotoet er tatt i Dag Lyngars hage under en hagevandring som Oslo og omegn Roseforening arrangerte i fjor sommer. Dag hadde noen roser for salg, og slik havnet den i min hage. Jeg gleder meg til å se den igjen under snøen. De første kristne så rosens fem kronblader som symbol på Kristi fem sår, leser jeg, og slik sett kan vi jo kalle den en ekte påskerose.

6 kommentarer:

 1. For en nydelig rose?! Egentlig er jeg ikke så glad i den typen roser, men denne var jo utrolig søt!

  SvarSlett
 2. Den var kjempesøt! Tenk at den er SÅ gammel! Spennende!
  Jeg fikk sansen for de store åpne roseblomstene i fjor da jeg forelsket meg hodestups i Aicha. I år er det Jacqueline du Pre som står for fortapelsen :) Støvdragerne er utrolig lekre på disse to rosene!

  SvarSlett
 3. Mmmm.... vakker rose!

  Gamle roser er flotte :D

  SvarSlett
 4. Den rosen var utrolig søt. Og med den historien kan den nok kalles for påskerose ja.

  SvarSlett
 5. Hmm, kanskje jeg skal revurdere hva jeg liker av roser! Den var da utrolig søt og vakker, men til nå har jeg liksom vært mer på de "fylte" og en av favorittene ser jeg her på høyresiden - Heritage :-)

  SvarSlett
 6. Det er det som er så spennende, både at det finnes roser for alles smak,(vil JEG si) og at vi utvider eller forandrer smaken vår. :D

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails