WELCOME TO MY GARDEN

A Romantic Garden - vivacious and abundant is my dream. My Garden is situated in Norway, close to Oslo.

torsdag 15. januar 2009

En ukjent i Provence med følge

Dette høres kanskje ut som en dårlig krimtittel eller at det skulle handle om en gammel-russisk greve, som det før revolusjonen var så mange av i Nice. Men det er den ukjente i siste bildet jeg sikter til! Place Massena i Nice er en av Europas desidert vakre plasser. Den er storslagen, men husene som ligger rundt med sine varme farger gir liv og glød til plassen.
Parc Albert premier ligger inntil og ble for meg en liten oase etter 12 timer på beina i den sommervarme riviera-byen. Bildene er klikkbare.

Her under disse slyngende glødende trompetblomstene - campsis radicans - i parken, fant jeg en benk hvor jeg kunne hvile min slitne kropp. Og det kan jeg si: det er ikke ofte jeg tar horisontalen på bybenker, men i Provence skjedde det både en og to ganger.
I Marc Chagalls museum i Nice er det en nydelig hage med lavendler, buksbom og afrikanske liljer- Agapanthus africanus i hopetall.


En nydelig sammenplanting av bougainvillea i to farger, samt en annen slyngplante i glødende farger i Haut de Cagnes.
Røde oleandere i August Renoirs hage. Mannshøye oleandere - nerium oleander vokste også utenfor vårt hus i Cagnes.
Den ukjente! : 15 cm stor klokke på en slyngende stengel som klatret på et privathus i begynnelsen av juli.
HVORDAN KAN JEG FINNE NAVNET PÅ DENNE? Nå har jeg googlet en del uten hell. Hvis du ikke har navnet, har du kanskje ei lenke til subtropiske planter, please?? Edit, takk til orchis. Hos Dave's Garden er den i rubrikken tropiske planter Solandra maxima

6 kommentarer:

 1. Den heter Solandra maxima. Praktfull vinterblomstrende slyngplante. Du kan lese litt om den her: http://davesgarden.com/guides/pf/go/31444/
  Hilsen orchis

  SvarSlett
 2. Hjertelig takk, orchis, du er alle tiders! Ja, blomstene er imponerende. Eksemplaret jeg så i Provence, avsluttet blomstringen ca 1. juli.

  SvarSlett
 3. å ****
  av og til så aner jeg ikke hvajeg skal si jeg når jeg kommer over sånne flotte hagegjengivelser, sukk.

  SvarSlett
 4. Oi, Anne, den kommentaren ble jeg glad for! :-)

  SvarSlett
 5. Solandra maxima heter denne ja, jeg så masse av den når vi var på Madeira for snart to år siden Takk for navnet, jeg fant vel ut navnet men glemte å merke bildet mitt med navnet men nå skal det gjøres.

  SvarSlett
 6. Ja, er den ikke flott, Assa! Et blikkfang med de digre blomstene. Er så glad for at orchis hjalp meg med navnet.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails