WELCOME TO MY GARDEN

A Romantic Garden - vivacious and abundant is my dream. My Garden is situated in Norway, close to Oslo.

tirsdag 20. januar 2009

Windows Live Writer

Da vi begynte med bloggingen, var det noen på hagEgal som nevnte WLW. Ganske raskt prøvde jeg å teste den ut, uten at jeg så de store fordelene. Nå bruker jeg nesten bare WLW når jeg skriver innlegg! En kjempefordel er at bildene jeg laster opp fra egen pc, blir resizet i Live Writer. OG på bloggen kommer de i den rekkefølgen jeg la dem inn i. Det er 4 valg av størrelse på bildene.

Minuset for meg med smal blogg, er at de liggende bildene i middels størrelse, kuttes i høyre bildekant, slik som her foto 1 av Solandra maxima (ja, en blomst jeg er blitt helt fascinert av :)).

DSCN0238

Jeg legger derfor inn samme bildet i liten størrelse foto 2

DSCN0238

Og til slutt vil jeg prøve å legge det inn ved å redigere innlegget på blogspot for å se om jeg får med hele bildet foto 3 i større format. Jeg måtte resize* først til stor webstr., og la det inn som middels stort bilde i redigeringen. Nå kommer hele bildet med. Blogspot gir meg altså litt flere valgmuligheter når det gjelder bildestørrelse. I en bredere blogg trenger en ikke ta hensyn til dette, tror jeg. * resize er jo noe jeg velger sjøl, jeg MÅ ikke, for at ikke siden min skal bli så tung å laste.

Og det siste fotoet , også det i dok.størrelse, la jeg inn i redigeringen på blogspot som stort bilde. Nå er det slik jeg helst vil at det skal fremtre på bloggen min.

Ergo: siden jeg er litt lat kommer det sikkert mest bilder på høykant i bloggen min heretter, som jeg kan legge inn med Windows Live Writer!! hihi

3 kommentarer:

 1. Så flink du er å legge inn bilder i ulik størrelse.
  Kanskje kan jeg også finne ut av det....

  SvarSlett
 2. Vigdis, takk for award. Nå først har jeg skjønt hvordan jeg skulle gjøre det. Beklager at jeg er så treg.
  Ha en fin kveld. Nå er det snart frusterte fruer, strikking og et glass rødvin.

  SvarSlett
 3. Randine: Det er fint å finne ut om alternativene for bildeinnlegging. Vi prøver oss fram. Det er gøy med bloggingen at en stadig lærer noe nytt. Etter innlegget koste jeg meg med "The Inauguration"; tror det er den første jeg har sett.

  Red Hobbitt: Flott! Jeg skal følge med på strikkingene dine. Sjøl har jeg vært på korøvelse i kveld.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails