WELCOME TO MY GARDEN

A Romantic Garden - vivacious and abundant is my dream. My Garden is situated in Norway, close to Oslo.

søndag 18. april 2010

Blå vår!

Så har jeg blitt den glade eier av av Iris reticulata'Harmony'! Jeg kjøpte dem ferdig på hagesenteret i går. Virkelig et blått utropstegn i vårhagen denne! Fargen er mer fiolett enn kameraet mitt kan gjengi. Gleder meg over å ha fått tidlig iris, og at jeg skal se den igjen fra vår til vår.En annen yndling som "makes my day" - botanisk krokus eller Crocus chrysanthus 'Blue Pearl'. Den er virkelig yndig! Den ønsker jeg meg mange, mange av. Håper den vil trives og formere seg. Den fant jeg også hos Sven Myrvold as i går. Veldig glad for at det går an å få tak i slike vårlige skjønnheter når jeg glemte å sette dem på høste! Jeg har plantet dem på tre ulike steder i hagen.
En overvintret fiol som har dukket frem mellom vintergrønt! Jeg tror det må være en stemorsblomst som har gått tilbake til villstadiet. Svært kjærkommen! Viola tricolor er det latinske navnet på de ville fioler som jeg kaller Natt-og-Dag. Disse blir krysset med andre fioler og vi får da hagestemorsblomster i mange farger - Viola tricolor hortensis eller V. t. wittrockiana.

6 kommentarer:

 1. Iris reticulata er så utrolig søte! Jeg har også noen nydelige botaniske krokus, men husker ikke sortsnavnene. Jeg er spesielt glad i den hvite. er det ikke moro med frøplanter i haven, de dukker opp der de vil og stort sett kjærkomne :)

  SvarSlett
 2. Så nydelige de irisene var. Jeg har ingen tidlige våriris så det må bare rettes på :-) Også med meg titter det opp fioler i ulike farger - det er så koselig og de kommer opp på de mest uventa plasser.
  Ellers så snør, snør og snør det her på sunnmøre. Har aldri opplevd maken til vinter.

  SvarSlett
 3. Ja, den snøen er skummel i april! Men det går den rette veien, det er heldigvis ikke desember. Vårtegnene er så velkomne, vi fryder oss på samme måten hvert år! Hyggelig at dere, Ninni og New Dawn likte hilsnene herfra Romerike i dag. Ved ettersyn vil jeg kalle irisen en nydelig frekkas! (blir litt frekkere enn den skulle med fotofargen min, må jeg jo innrømme, hihi).

  SvarSlett
 4. Vilka underbara vårblommor. Din sista bild med den lilla violen, som sticker nyfiket upp är helt underbar!
  Önskar dig en riktigt skön vecka!

  SvarSlett
 5. Iris reticulata 'Harmony' is a beautiful blue. I grow Iris reticulata 'Cantab', which is similar. I love the velvety blue colour, and the early flowering time. You appreciate them even more when there is so little else in bloom.

  The Crocus chrysanthus 'Blue Pearl' is great for its extra early flowers, too. It was the second flower to bloom in my garden this year, right after another Crocus.

  SvarSlett
 6. Hello newcomer to my blog, it is great to hear from Canada! I just visited your blog, and enjoyed your leafy plants. :D

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails