WELCOME TO MY GARDEN

A Romantic Garden - vivacious and abundant is my dream. My Garden is situated in Norway, close to Oslo.

fredag 23. april 2010

‘Å reise kjerringa’ - roseflytting

DSCN1518
Det er ‘Flammentanz’ det gjelder som jeg kun har fordi mamma’n min dyrket denne på hytta, og den minner meg om henne som ikke er lenger. Men, den ble altfor diger og vekstkraftig, og jeg hadde bestemt meg for å flytte denne i vår så fort telen gikk. Vanligvis pleier husbonden å hjelpe meg med slike tak. Inspirert av en annen blogger, fant jeg ut at jeg skulle stole på egne krefter! Etter som jeg gravde, viste det seg at rota også var diger, hehe, - hovedrot på 7 cm var mer enn jeg har sett tidligere. Her måtte til slutt spettet til for å få rosen opp. Nå er jeg veldig glad for at jobben er gjort, og litt spent på om den vil klare omplasseringen – jeg har nemlig beskåret svært, svært lite. Fint å eksperimentere!
013 027
014015025

7 kommentarer:

 1. Åh - nå har jeg nettopp plantet Flammentanz for at de skal vokse på et espalier mellom soveromsvinduene..... Håper de ikke blir for store! Jeg er imponert over at du flyttet den selv :-) Håper den setter igang med den superblomstringen igjen.

  SvarSlett
 2. Hei, Blomsterguri, F. går jo fint å trimme litt, men min vokste først i en søyle og det egner denne kraftige rosen seg ikke til, synes jeg. Bue hadde vært bedre. Den er en superblomstrer, det er jo riktig, og sikkert mye av grunnen til at moren min var så glad i den. Jeg tror min skal bli fin på den nye plassen. Litt spennende er det med prosessen, - det blir ofte ikke mer moro enn vi lager selv!

  SvarSlett
 3. For dem som er redd grenbrann, er det lett å se at rosa mi har det i bildet av bladknoppen. Pytt, pytt sier jeg, det ordner seg, jeg er mest opptatt av at den bladknoppen skal få nok vann og næring fra røttene som jeg har brukt spettet på, hihi.

  SvarSlett
 4. Allerede tid for roseflytting, sier du?

  Flytta en Flammentanz i fjor, som jeg trodde var død. Det var den ikke!

  SvarSlett
 5. For en jobb! Håper den klarer flyttingen.
  For noen år siden forsøkte jeg å kverke en slik med spett. Ville forenkle stellet av kolonihagen i Oslo, og da ble alle klatreplanter eliminert. Men Flammentanz gav seg ikke med det første. Kom opp igjen i to år etterpå. Gjenstridig rose! Så jeg gjetter at din vil finne seg godt til rette på nytt sted.
  God helg.

  SvarSlett
 6. Flammentanz har vekstgenene og overlevelsesevnen i orden, ja, rubiginosahybrid x rosa kordesii. Den siste har 'forstås' wichuraianablod.

  Villrose: Du har vel noen du skal flytte, tipper jeg. ;)

  Orchis: Dette høres lovende ut, - håper bare at den ikke dukker opp igjen der jeg gravde opp. :D God helg til deg!

  SvarSlett
 7. Oj, litt av en flyttesjau du har hatt! Bra du var oppmerksom på greinbrannutslettet, det sprer seg raskt. Men du tar det med stoisk ro, ser jeg :) Flammentanz er et praktfullt syn når den står i blomst, en flott rose :)
  God hagehelg til deg, Vigdis!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails